Spaghetti Aglio e olio

Antal 2

Ingredienser
  

  • 400 g Spaghetti
  • 4 fed Hvidløg
  • 4-5 spsk Olivenolie
  • 1 håndfuld Finthakket persille
  • 50 g Revet parmesan
  • Evt. lidt chiliflager
  • Evt. fintskåret bacon

Sådan gør du
 

  • Kog pastaen al dente i en stor gryde med rigeligt letsaltet vand
  • Kom imens hvidløg i en sauterpande med olie og tænd for lav varme, fx på 3 ud af 9. Rør i olien, mens pastaen koger. Her bruger jeg lidt tabasco i stedet for chiliflager
  • Olien skal ikke blive varm eller sautere hvidløget, den skal blot lige blive tilpas varm til at trække smag fra chili og hvidløg
  • Hæld vandet fra pastaen gennem en sigte og gem en kop vand. Når den er perfekt og stadig har bid. Hæld noget af pastavandet i "marinaden" på panden. Kom den varme pasta på panden med olie, hvidløg og chili og vend det godt rundt så den krydrede olie fordeler sig overalt på pastaen.
  • Server på tallerkener med et godt drys parmesan, lidt persille og friskkværnet sort peber
  • Hvis du vil have bacon i retten ristes det sprød inden hvidløg, olie og chili kommes i panden