Mine egne notater omkring Sous vide

Emne Grader Tid
Flæskesteg 58 6 timer (250 grader / 20 min)
Culotte 57 7 timer
Højreb u.ben
56 6 timer
Kalve culotte 54 6 timer
Kalvetyndsteg 54 8 timer
Roastbeef 56 7 - 8 timer
Steak (min. 2 cm tykke) 55 1½ - 2 timer
Spidsbryst 56 14 timer
Kalkun bryst
60 2 timer
 

 

Whisky Sauce (4 pers)

100 g Lurpak
1 lille ds. koncentreret tomatpasta
1/4 l Fløde (den gode)
Sukker, salg og peber
2 tsk. Rosmarin
2 spsk Tullamore irish whisky - eller blot efter behag

• Smelt smørret i en gryde uden at det bliver brunt
• Bland tomatpuréen i og kog op
• Kom de resterende ingredienser i og rør godt
• Lad sovsen simre i nogle minutter og smag til med whisky, salt og peber

Gemmes sovsen, vil den 100% sikkert skille, men kog den op igen og den er klar.
- Er også velegnet til at fryse

Sauce Bearnaise, sous vide (2 pers)

1 blomme til 100g smør,
1 spsk. essens pr. 200 g smør

• I Sousvide i 30 min. ved 55 grader
• Tages op hældes i høj skål/beholder så stavblender kan mixe det hele
• Smag til med estragon samt salt og peber

 

Pasta la panna (4 pers)

1 pk. Bacon i tern
1 pk. Skinke i strimler
2 ds. Flåede tomater
1/4 l. Fløde
500 g Pasta skruer
Basilikum + (hvidløgspulver)

• Brun bacon i en gryde til det er sprødt
• Tilsæt skinke strimler, Flåede tomater og fløde
• Lad det simre til det har en god fast konsistens
• Smag til med Basilikum, salt og peber (evt. hvidløgspulver)
• Kog pasta næsten færdigt og hæld vandet fra. Hæld pasta i sovsen
• Server med brød og evt. revet parmasan