Gammeldaws oksesteg
Ingredienser
- 750 g Oksetykkam uden ben
- 25 g Smør
- 3 stk. Skalotteløg
- 2 stk Gulerødder
- 1 dl Rødvin
- 2,5 dl Vand
- Et par friske stænger timian
- Kulør
- Jævner
- Evt. lidt fløde
Sådan gør du
- Kødet brunes i en gryde i smør godt og drysses med salt og peber og lægges i en stegeso
- Løgene skæres i kvarte, gulerødder skrælles og deles i stave og lægges ned til kødet
- Vand og rødvin hældes ved
- Kødet steger til det er meget mørt ved 200 grader C. alm. ovn i 2-3 timer
- Tag kødet op forsigtigt og sigt grøntager og urter fra væsken i en ny gryde
- Skær kødet og lig det tilbage i stegeso
- Smag sauce til og jævn hvis nødvendigt (der kan evt. tilsættes fløde)
- Når sauce er klar, hældes den over køde i stegesoen og sættes ind i den slukkede ovn, imens man lave tilbehør
Noter
Kogte kartofler eller kartoffelmos er et hit som tilbehør
Skalotteløg kan skiftes ud med perleløg. Grøntsager kan servers til hvis det ønskes.