Gammeldaws oksesteg

Antal 4

Ingredienser
  

  • 750 g Oksetykkam uden ben
  • 25 g Smør
  • 3 stk. Skalotteløg
  • 2 stk Gulerødder
  • 1 dl Rødvin
  • 2,5 dl Vand
  • Et par friske stænger timian
  • Kulør
  • Jævner
  • Evt. lidt fløde

Sådan gør du
 

  • Kødet brunes i en gryde i smør godt og drysses med salt og peber og lægges i en stegeso
  • Løgene skæres i kvarte, gulerødder skrælles og deles i stave og lægges ned til kødet
  • Vand og rødvin hældes ved
  • Kødet steger til det er meget mørt ved 200 grader C. alm. ovn i 2-3 timer
  • Tag kødet op forsigtigt og sigt grøntager og urter fra væsken i en ny gryde
  • Skær kødet og lig det tilbage i stegeso
  • Smag sauce til og jævn hvis nødvendigt (der kan evt. tilsættes fløde)
  • Når sauce er klar, hældes den over køde i stegesoen og sættes ind i den slukkede ovn, imens man lave tilbehør

Noter

Kogte kartofler eller kartoffelmos er et hit som tilbehør
 
Skalotteløg kan skiftes ud med perleløg. Grøntsager kan servers til hvis det ønskes.