Grund sauce

Ingredienser
  

  • 2 spsk Mel
  • 2 spsk Smør
  • 1 terning Boullion
  • 4 dl Vand Kan være fond, så skal man selvfølgelig undlade Boullion terning
  • Salt og Peber
  • Evt. lidt ekstra jævner

Sådan gør du
 

  • Smelt smør i gryde / kasserolle
  • Tilsæt mel og bland det godt
  • Når det er "bagt" et lille stykke tid, tilsættes væske lidt efter lidt under god omrøring
  • Der kan tilsættes ekstra væske indtil man har den ønskede konsistens

Noter

Er det til en brun sauce, kan man tilsætte lidt engelsk sauce og væske fra evt. sous vide posen. Brun sauce skal selvfølgelig også have kulør
Er det til en hvid sauce, kan man tilsætte muskatnød og en smule citron saft samt fløde.
Der kan altid jævnes lidt mere med maizena eller meljævning
Bruger man bouillonterning, kan det være en god ide at tilsætte en smule alm. sukker.
Det er vigtigt at sauce kommer op og koge nogle minutter, ellers slipper man ikke af med melsmagen