Ron Zacapa Solera 23

Land: Guatemala
Alkohol %: 40
Lagret: 23 år Solera
Pris: 425,- (Køb) Fåes ofte på tilbud til 299,-
Sukker g/L: 44

Score: 4

Duft:

Let blomsteragtig og vanille og honning elementer.

Smag:

Karamel, honning, sirup, chokolade, røget og modne frugter.

Info:

Ron Zacapa fremstiller deres rom i Guatemala, og deres “23 Solera” er deres flagskib. Den har længe ligget nr. 1 på listen over verdens bedste rom og så har den vundet adskillige priser. Eller.. Den gamle version af aftapningen vandt en masse priser, i hvert fald. Det er en fejlagtig antagelse, at denne udgave er den samme som den der i 90’erne, og starten af det nye årtusinde, løb med alle priserne ved internationale rommesterskaber. Der er nemlig en væsentlig forskel på det nuværende blend, og så det blend man finder i de gamle versioner af Ron Zacapa. I dag består rommen af komponenter som har lagret mellem 6-23 år. De gamle versioner fra omkring år 2000 var formentlig også solera-rom, men når det er sagt, så var de med al sandsynlighed tættere på at være reelle fuldlagrede 23 år gamle rom.

Chokolade med vanille- og honningelementer. Den er meget klassisk for den mellemamerikanske romstil. Dybe, mørke og næsten juleagtige tendenser; orangeskal, kanel og allehånde.

Mørk karamel, krydret honning, sirup, chokolade, let brændt egetræ og overmodne frugter. Smagen er rund og blød med masser af sødme, men tilbyder ikke samme mængde sødme som fx Ron Millonario 15 Solera og Ron de Jeremy XO. I Ron Zacapa 23 Solera findes en tilpas tørhed mellem al sødmen, hvilket gør rommen en anelse mere kompleks.