Mariager Fjord

Mindste mål

Fredningstid: 16. nov – 15. jan Alle farvande (i yngledragt)
Mindstemål: 40 cm

I saltvand gælder fredning af laks og ørred kun farvede fisk, dvs. fisk i yngledragt. I fredningsperioden må du kun tage helt blanke fisk med løse skæl med hjem. Farvede fisk skal straks og så nænsomt som muligt genudsættes

Blink og wobler

De forskellige blink, wobler og gennemløber jeg som standard har i min grejkasse, er som nedenstående. Dog skal det siges at der er andre, men disse er grundstenen for mig og kommer med på tur hver gang. Normalt bruger jeg nedenstående i vægtklasse op til omkring de 25g sammen med en 9/10 fods stang.

En ny wobler som jeg synes fisker utroligt godt, er nyeste skud fra ABU. Deres nye MO coast på 16 g fisker fantastisk i alle vandlag både laaaangsomt og hurtigt. Den er bestemt et forsøg værd. Denne vil helt sikkert være fast bestand i grejkassen når jeg drager afsted. Det er også denne jeg har taget min første fjordørred på, som holdte målet.

salty silver
MO Coast Salty Sølvpilen

Jeg fisker dem altid med ca. 1 meters monofil / flourocarbon yderst. Til tider kan jeg  sagtens finde på at bruge en ophænger flue. Det er meget forskelligt om jeg får dem på ophænger eller de tager blinket.
Enkelte gange har jeg lyst til at gå med lidt lettere grej og der kører jeg gerne vægte op til 13g med en 8 fod stang. Det synes at gør det nemmere at fiske langsomt over det lave vand.

Gulp!

Bombarda og gulp er en sikker vinder. Det er nemmere at håndtere end en rigtig orm, da den ikke så nemt falder af krogen. Ligeledes kan den fiskes både hurtigt og langsom. Dybt og højt.

Når jeg rigger min Gulp orm om det så er Nightcrawlers eller Børsteorm, bruger jeg altid en ormekrog med modhager for at mindske chancen for at gummidyret falder af krogen.

Mariager fjord – Fiskepladser

For tiden er det Mariager fjord som trækker. Jeg har venner som bor i området der har godt kendskab til en del af de gode pladser. Deres viden er guld værd, når man som mig fisker på ukendt område.

Nedenstående et super værktøj for at komme ud på pladser som muligvis er bedre end andre. Forventer at jeg på et tidspunkt har udforsket dem alle
Markeret med Grøn har jeg besøgt

 

Visit Mariager Fjord har en god folder som giver ekstra info til pladserne. Se den HER