Sous Vide

Cirka grader til tilberedning af kød i sous vide:

Very rare, 48 grader (oksekød siger stadig Muhhhhh)
Rare, 54 grader (god til steaks og møre udskæringer)
Medium-rare 57 (god til kraftige udskæringer)
Medium, 59 grader
Gennemstegt, 65 grader

*Husk at dit kød vil stige i temperatur hvis du bruning tager for lang tid

Emne Grader Tid Kommentar
Flæskesteg 60 6-7 timer
MAX varme i ovn ca. 20-30 min
(IKKE GRILL)
Når stegen er færdig i sous vide, skylles den grundigt under koldt vand, så alt “klister” forsvinder. Så tøres stegen rigtig godt, saltes og sættes i ovn på MAX varme. IKKE grill. Over midten i ovn. Hold øje efter ca 15 minutter. Husk at lade stegen hvile 15-20 minutter efter.
Culotte 56 7 timer
Højreb u.ben
56 6 timer
Kalve culotte 54 6 timer
Kalvetyndsteg 54 6 timer
Roastbeef 56 7 – 8 timer
Flanksteak 56 8 timer
Steak (min. 2 cm tykke) 55 1 time
Spidsbryst 56 14 timer
Kalkun bryst
60 2 timer
Oksemørbrad 56 2 – 3  timer
Hamburgerryg
65 4-6 timer
Svinemørbrad
58 3 timer
Medister
70 3 timer