Cirka grader til tilberedning af kød i sous vide:
Very rare, 48 grader (oksekød siger stadig Muhhhhh)
Rare, 54 grader (god til steaks og møre udskæringer)
Medium-rare 57 (god til kraftige udskæringer)
Medium, 59 grader
Gennemstegt, 65 grader
*Husk at dit kød vil stige i temperatur hvis du bruning tager for lang tid
Emne | Grader | Tid | Kommentar |
Flæskesteg | 65 | 6-7 timer MAX varme i ovn ca. 20-30 min (IKKE GRILL) |
Når stegen er færdig i sous vide, skylles den grundigt under koldt vand, så alt “klister” forsvinder. Så tøres stegen rigtig godt, saltes og sættes i ovn på MAX varme. IKKE grill. Over midten i ovn. Hold øje efter ca 15 minutter. Husk at lade stegen hvile 15-20 minutter efter. |
Culotte | 56 | 7 timer | |
Højreb u.ben |
56 | 6 timer | |
Kalve culotte | 54 | 6 timer | |
Kalvetyndsteg | 54 | 6 timer | |
Roastbeef | 56 | 7 – 8 timer | |
Flanksteak | 56 | 8 timer | |
Steak (min. 2 cm tykke) | 55 | 1 time | |
Spidsbryst | 56 | 14 timer | |
Kalkun bryst |
60 | 2 timer | |
Oksemørbrad | 56 | 2 – 3 timer | |
Hamburgerryg |
65 | 4-6 timer | |
Svinemørbrad |
58 | 3 timer | |
Medister |
70 | 3 timer |