Rødvinssauce

Ingredienser
  

  • 1 tsk Smør
  • 2 stk Løg
  • 4 stk Champignons
  • 1 Kvist Rosmarin
  • 1 Kvist Timian
  • 3 dl Rødvin
  • 6 dl Oksefond eller 6 dl vand + 1 okseboullionterning
  • 1 dl Fløde

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde. Skær løgene i grove tern. Det er ikke nødvendigt at skrælle dem først, da der sidder masser af smag i skallen, men skær roden væk, da der kan sidde rester af jord
  • Rens champignons og skær dem i grove tern
  • Sauter løgene og champignons i smørret i et par minutter og tilsæt rosmarin, timian og rødvin. Bring gryden i kog og lad den småkoge uden låg, indtil rødvinen er reduceret til lidt under det halve. Det tager omkring 15 min
  • Tilsæt Oksefond eller vand og oksebouillonterning og lad igen gryden småkoge uden låg i ca 15 minutter
  • Hæld saucen igennem en sigte, så løg og rosmarin sies fra. Pres al overskydende saft ud af løgene med bagsiden af en ske - de er fulde af god smag. Kassér løg, champignons og krydderurter. Hæld saucen tilbage i gryden og bring den i kog
  • Tilsæt fløde til saucen. Jævn saucen med maizena som du ønsker den. Bring saucen i kog og lad den koge et par minutter
  • Tilsæt madkulør og smag til med sukker, salt og peber til smagen er perfekt afbalanceret
  • Varm saucen igennem og server

Noter

Har man lidt kødsaft fra grillen eller sous vide kan denne også sagtens tilsættes til sidst..
Der skal så jævnes en smule mere