Rødvinssauce (4 pers)

1 tsk smør
2 løg
4 Champignons
1 kvist frisk rosmarin
1 kvist frisk timian
3 dl rødvin
6 dl oksefond (eller 6 dl vand + 1 oksebouillonterning)
1 dl piskefløde

Maizena jævner
Saucekulør
Sukker
Salt og peber

• Smelt smørret i en gryde. Skær løgene i grove tern. Det er ikke nødvendigt at skrælle dem først, da der sidder masser af smag i skallen, men skær roden væk, da der kan sidde rester af jord.
• Rens champignons og skær dem i grove tern
• Sauter løgene og champignons i smørret i et par minutter og tilsæt rosmarin, timian og rødvin. Bring gryden i kog og lad den småkoge uden låg, indtil rødvinen er reduceret til lidt under det halve. Det tager omkring 15 min,
• Tilsæt vand og oksebouillonterning og lad igen gryden småkoge uden låg i ca 15 minutter.
• Hæld saucen igennem en sigte, så løg og rosmarin sies fra. Pres al overskydende saft ud af løgene med bagsiden af en ske - de er fulde af god smag. Kassér løg, champignons og krydderurter. Hæld saucen tilbage i gryden og bring den i kog.
• Tilsæt fløde til saucen. Jævn saucen med maizena som du ønsker den. Bring saucen i kog og lad den koge et par minutter.
• Tilsæt madkulør og smag til med sukker, salt og peber til smagen er perfekt afbalanceret.
• Varm saucen igennem og server.

Har man lidt kødsaft fra grillen eller sous vide kan denne også sagtens tilsættes til sidst.. Der skal så jævnes en smule mere..